Γιώργος Κασαπίδης | αλλάζουμε πορεία

Χονδροματίδης Βασίλειος

Ο Βασίλειος Χονδροματίδης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα την 14η Δεκεμβρίου του 1972. Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Ίτσκου. Έχει δύο τέκνα το Νικόλαο και την Αναστασία.

Το 1990 αποφοίτησε από το λύκειο. Σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα, από όπου αποφοίτησε το έτος 1995 και απέκτησε το πτυχίο του μηχανικού. Είναι κάτοχος των πιστοποιητικών εκπαίδευσης  επιβίωσης στην θάλασσα, στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς και στις πρώτες βοήθειες.

Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Μηχανικών ναυτολογήθηκε και είχε μεγάλη συγκομιδή γνώσεων, ικανών να συνεισφέρουν στη μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών με υψηλό φρόνημα και ιδιαίτερη τιμή.

Εργάστηκε κατά τα έτη 1996 έως 1999 στη Δημοτική Επιχείρηση της Τηλεθέρμανσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας, στο τμήμα μελετών και επίβλεψης, αλλά και στον τομέα λειτουργίας.

Το 1999 ήταν επιτυχών σε διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. που διενήργησε η Δ.Ε.Η., όπου και προσελήφθη στον Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου. Έκτοτε δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο και απασχολείται στον τομέα λειτουργίας μονάδων μέχρι και σήμερα.

Πιστοποιήθηκε με τα κάτωθι σεμινάρια της Δ.Ε.Η.:

α) λειτουργία Α.Η.Σ. στον προσομοιωτή, β) ειδική εκπαίδευση μηχανοτεχνικών σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής (Α.Η.Σ.), γ) εκπαίδευση προσωπικού θερμοηλεκτρικών σταθμών στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων (Ο.Μ. απεγκλωβισμού).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μηχανικών εμπορικού ναυτικού της Δ.Ε.Η. Το Μάρτιο του 2018 εξελέγη στην κεντρική διοίκηση του συλλόγου διπλωματούχων μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης του ομίλου Δ.Ε.Η., στην οποία κατέχει  τη θέση του γραμματέα δημοσίων σχέσεων.

Από το 2016 έως και σήμερα διατελεί αντιπρόεδρος του Παλαιστικού Συλλόγου Εορδαίας. Ασχολείται με την ελληνορωμαϊκή πάλη. Από μικρή ηλικία, άλλωστε, υπήρξε αθλητής του αθλητικού συλλόγου και έχει καταφέρει με την αέναη, ενεργό και δυναμική παρουσία του και σε συνεργασία, πάντα, με τους εξαιρετικούς ανθρώπους που τον στελεχώνουν, να τον αναδείξουν ως έναν από τους καλύτερους συλλόγους ελληνορωμαϊκής πάλης στην Ελλάδα.

Χαρακτηρίζεται από εργατικότητα, ομαδικότητα, πνεύμα φιλαλληλίας και αλτρουισμού. Εξάλλου η προσαρμοστικότητα, η αποφασιστικότητα, η διαλλακτικότητα, αλλά και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων είναι αυτά που τον οδήγησαν να αποφασίσει τη συμμετοχή του στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.