Γιώργος Κασαπίδης | αλλάζουμε πορεία

Εμμανουήλ Μαρία

Η Μαρία Εμμανουήλ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1979 και μεγάλωσε στο Βελβεντό Κοζάνης, από όπου είναι και η καταγωγή της. Οι γονείς της είναι ο Αντώνης Εμμανουήλ, συνταξιούχος του ΟΤΕ και η Άννα Στεργίου, συνταξιούχος δασκάλα. Έχει μία αδελφή, την Ιωάννα Εμμανουήλ, διπλωματούχο Αρχιτέκτων Μηχανικό.

Η ίδια είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Ξάνθη), με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην υδραυλική μηχανική και έχει άριστη γνώση της αγγλικής και της ιταλικής γλώσσας.

Από το 2006 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα, διατηρώντας γραφείο στο Βελβεντό Κοζάνης, ασχολούμενη κυρίως με ιδιωτικά έργα και μελέτες, έχοντας παράλληλα την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε από την ηλικία των 27 ετών, όταν εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού.

Από το 2006 μέχρι το 2009 εργάστηκε στο Πρόγραμμα «Θησέας» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενισχύοντας τους Δήμους με μελέτες, ώστε να ωριμάσουν για να χρηματοδοτηθούν δημόσια έργα, δίπλα σε άξιους συναδέλφους της, αποκτώντας γνώση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων όλης της Περιφέρειας.

Τα τελευταία 5 χρόνια είναι ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, μία θέση που της έδωσε τη δυνατότητα να βοηθήσει τους συνανθρώπους της, έχοντας ως όραμα την πολυπόθητη ανάπτυξη της περιοχής της, με κύριο αντικείμενό της την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Από το 2016 είναι εκλεγμένη στην αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, με την παράταξη της ΔΚΜ, της οποίας είναι γραμματέας.

Αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση του Γιώργου Κασαπίδη να κατέλθει υποψήφια με τον συνδυασμό του «αλλάζουμε πορεία», στον αγώνα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επειδή πιστεύει στο πρόσωπό του και την εκφράζουν απόλυτα οι αρετές που τον χαρακτηρίζουν, δηλαδή η εργατικότητα, το ήθος και η εντιμότητα, καθώς και η αγάπη του για την πατρίδα.