Γιώργος Κασαπίδης | αλλάζουμε πορεία

Μητλιάγκα Παρασκευή

Η Παρασκευή Μητλιάγκα γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966. Φοίτησε στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου και αποφοίτησε το 1989. Το 2007 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο τη Βιολογική Χημεία. Υπήρξε μεταδιδακτορική υπότροφος στα εργαστήρια Ανοσολογίας και Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και για τρία έτη στο Τμήμα Νευρο-Ογκολογίας του αντικαρκινικού κέντρου M.D.A. Anderson, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Χιούστον των Η.Π.Α.

Εργάστηκε για 2 έτη ως ερευνήτρια Δ’ βαθμίδας στο Νευρο-Χειρουργικό Ινστιτούτο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2003 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Ε.Π.Ε.Α.Π.) του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα υπηρετεί στη βαθμίδα της Καθηγήτριας με γνωστικό αντικείμενο Χημεία-Βιοχημεία στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. Δίδαξε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και ως λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διδάσκει, επίσης, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Ανάλυση και Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων» του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων της Βουλγαρίας στο Plovdiv (Φιλιππούπολη)  .

Υπήρξε προϊσταμένη του Τμήματος Ε.Π.Ε.Α.Π. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (2006-2010), Διευθύντρια της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (2010-2012) και μέλος του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (2012- 2013). Από τον Ιούνιο του 2013 έως και το Νοέμβριο του 2017 θήτευσε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Διατελεί Διευθύντρια του Διακρατικού Π.Μ.Σ. στην «Ανάλυση και τον Ποιοτικό Έλεγχο Τροφίμων» που συνδιοργανώνουν το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων του Plovdiv της Βουλγαρίας, από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Συμμετείχε ως μέλος στην επιτροπή εξεύρεσης μορφών συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Είναι μέλος του Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και προϊσταμένη του Ερευνητικού Τομέα Τεχνολογίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) Δυτικής Μακεδονίας, από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Είναι αξιολογητής σε ερευνητικά προγράμματα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.).

Είναι αξιολογητής επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) από τον Ιούνη του 2018 μέχρι και σήμερα.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Έχει τιμηθεί

  • Με το δεύτερο βραβείο Παπασταμάτη το 2001, στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας για ερευνητική της εργασία και με τιμητικό ψήφισμα του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ίδια χρονιά, για την παραπάνω διάκριση της.
  • Με το τρίτο βραβείο επιστημονικού εκθέματος στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δεικτών Καρκίνου και Στοχευμένης Θεραπείας, το 2004.

Συνεργάστηκε στενά με τις κοινωνικές υπηρεσίες των γυναικείων φυλακών του Ελεώνα Θηβών, ώστε έγκλειστη φοιτήτρια του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές της μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα (ΕΘΝΟΣ 5-11-2011).